Legutóbbi könyvajánló

Legutóbbi kihívás

Pennát a kézbe

ASMR, avagy a relaxációs videók II.

by - 20:06:00


Egy korábbi bejegyzésben már meséltem nektek erről a témáról vagy jelenségről - ha még nem olvastad, a bejegyzés alatti ajánlóknál megtalálod -, ami egyre szélesebb körben kezd népszerűvé válni az interneten. Eleinte számomra is furcsa volt ez a világ, hogy miképpen is lehet videókra egyszerűen kikapcsolni, ellazulni, esetleg relaxálni, de mint ahogyan a való életben is megvannak azok a dolgok, amelyek lenyugtatják a gondolatainkat a nap végén, legyen ez olvasás, zenehallgatás és a többi, úgy a videók tekintetében is megvan, hogy milyen jóleső hangok vagy érzetek hatnak a gondolatainkra. 
A legutóbbi posztban még csak külföldi videósokat tudtam ajánlani nektek a témában, viszont azóta egyre többet kutakodtam és szerencsére magyar youtuberek is elkezdtek foglalkozni az ASMR videók készítésével. Legyen szó akár egy halkan felolvasott könyvrészletről, vagy egy ellazító gyakorlatsorról, engem nagyon ki tud kapcsolni elalvás előtt, ahogy behunyt szemmel csak hallgatom és nem figyelve semmi másra a környezetemben, egyszerűen átadom magam a relaxálásnak.

Biztosan nem mindenkinek jön be ez a műfaj - van olyan ismerősöm, akinek az ilyen jellegű videók egyszerűen hallgathatatlanok, a falra mászik tőlük -, de egy próbát szerintem mindenképp megér és lehet, hogy valamelyik típusra Te is ráérzel. Az biztos, hogy kell egyfajta nyitottság az ilyen jellegű videók megnézéséhez, meghallgatásához. Rá kell hangolódni és engedni kell, hogy hasson a képzeletünkre, az érzéseinkre. Ha kellően nyitottak vagyunk, szerintem érdekes felfedezés lehet belecsöppenni egy olyan játékos, képzeletbeli szituációba, amely serkentően hathat a gondolatainkra, és melengető érzéssel töltheti el a lelkünket.

Íme néhány ajánlás, magyar youtuberektől:
Remélem, felkeltettem az érdeklődésed! Ha gondolod, mondd el a véleményed a témáról, szólj hozzá a bejegyzéshez! 

Ha hasonló témákat olvasnál még...

2 Hozzászólás

 1. Szia Szatti!

  Nem is hallottam még erről, de nagyon megtetszett. Az biztos, hogy kicsit furcsa meg nem mindennapi, de érdekes. Tetszettek a videók is, belehallgattam és tök jók meg ügyesek, akik csinálják. Lesznek majd még ilyen jellegű bejegyzések?
  Sajnálom, hogy abbahagyod a Pennát a kézbét, nagyon szerettem, de megértem és örülök, hogy itt leszel meg olvashatunk tőled.

  Puszi, Vanessza :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Vanessza!

   Hozok majd még szerintem bejegyzést a későbbiekben, örülök, hogy felkeltette az érdeklődésed. Érdekesek szerintem is, jó értelemben... igazából inkább szokatlannak mondanám, de valahogy mégis rá lehet kattanni és jól esik nézni, hallgatni, kikapcsolódni általuk. Köszönöm a Pennával kapcsolatos megértésed. Itt mindenképp megtaláltok a továbbiakban! :)

   Üdv,
   Szatti

   Törlés