Legutóbbi könyvajánló

Legutóbbi kihívás

Pennát a kézbe

„Adásszünet” - ideje visszatérnem

by - 20:52:00


Nem könnyű visszarángatnia magát az embernek a valóságba, ha a magánéletében valami tragikus és fájdalmas dolog történik, amelytől inkább elmenekülnénk, mintsem visszazökkennénk a realitásba, és a mindennapokba. De muszáj megtenni. A bloggal egyszerűen nem volt energiám, kedvem, időm és ihletésem foglalkozni az utóbbi hetekben, viszont belül éreztem a hiányt, hogy jó lenne írni és kiönteni a lelkem, mesélni, beszélni... egyszerűen újra jelen lenni. 
A napokban eléggé elveszett voltam, belefojtottam a munkába minden időmet, hogy ne gondolkodjak, és eltereljem a figyelmem mindenről, ami belülről emésztene, vagy elkeserítene. Hasonló jelleggel, a könyvek is menekülési utat jelentettek a rideg tények elől. Elkezdtem mindfulness témájú könyveket olvasni, amelyekről mindenképp hozok majd bejegyzést a blogra, mert mindenképp megéri, hogy megismertessem veletek, ha még nem találkoztatok ezzel a témával, ha pedig mégis jártasak lennétek benne, akkor megmutathassam, milyen könyvek által inspirálódok és tanulom ezt a folyamatot, hogy sokkal jobban rendben legyek önmagammal.

Kellenek néha az ilyen önismereti könyvek. Leterhel minket a munkánk, az iskola, a kötelezettségeink, a feladataink és minden olyan cselekvés, ami monotonitásban tartja a napjainkat. Sokszor, már egy filmet is nehezünkre esik teljes ellazultsággal végig néznünk, mert egyszerűen elszoktunk attól, hogy kikapcsoljunk és elengedjük magunkat. Pedig szükség van rá. Ha Te nem vagy rendben, az életed sincs rendben, ezáltal a mindennapi feladataidat sem tudod teljes erőbedobással sikeresen teljesíteni. Most épp ezen dolgozom, hogy újra egyben legyek és egésznek érezzem magam, mindemellett pedig a gyakorlatok is érdekesek és tanulságosak. Sokszor a legegyszerűbb dolgok tanítanak a legnagyobb felismerésekre. 

Regények tekintetében is olvastam egy-két érdekes könyvet, amelyekről szintén szeretnék majd élménybeszámolót feltenni, na meg a legutóbbi kihívást is szeretném befejezni attól függetlenül, hogy a tíz napos teljesítési határidőből már rég kicsúsztam, úgyhogy sok érdekességgel igyekszem visszatérni és újraindítani a blog életét, ezután a néhány hetes kihagyásom után.
Visszatérésként, szeretném veletek megosztani Leah Hope Eastbrook bejegyzését, amelyben a blogomról mesél egy összegzés, továbbá ajánlás formájában. Nagyon jól estek a kedves szavai, s hogy ennyire precízen összefoglalta a blog stílusát, valamint témáját, ezáltal más írók és olvasók figyelmébe ajánlva. Olvassátok szeretettel! J

>Ezen< a linken érhetitek el!


Ha hasonló témákat olvasnál még...

0 Hozzászólás